RDW Kentekenloket
Bij Autodrome Grassere kunt U, Uw kenteken laten overschrijven, schorsen en een schorsing beëindigen.
Heeft U een auto gekocht en wilt U hem op Uw naam zetten dan kan dat bij ons tijdens onze opening uren, direct en zonder afspraak.
Wij informeren uw hierin graag. Wij bieden de mogelijkheid om auto’s te naam te zetten, zowel particulier als zakelijk
U kunt ook gebruik maken van onze aankoopkeuring, zie hieronder wat deze keuring inhoud. De kosten hiervoor zijn € 95,00 incl. BTW
Aankoopkeuring
- Je auto wordt grondig geïnspecteerd. De resultaten van de keuring worden niet alleen helder op papier gezet, maar óók met je besproken. Je weet dus precies waar je aan toe bent.
- In het rapport lees je wat de staat van onderhoud van de auto is en of er ernstige mankementen zijn. Ook krijg je, indien deze beschikbaar is, informatie over de kilometerhistorie van de auto.
- Je kan dus makkelijker inschatten of de koop verstandig is.
- Vlak voor afloop van de garantie is het uitvoeren van deze keuring raadzaam.
Voor meer informatie over het kentekenloket of de aankoopkeuring, neem vrijblijvend contact met ons op
Overschrijven bij een kentekenloket.
U neemt de volgende stappen:
- U vraagt de verkoper van het voertuig:
– het originele Tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en het Overschrijvingsbewijs óf
– het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) met de tenaamstellingscode - U neemt de documenten die u nodig heeft mee naar het kentekenloket of RDW-balie. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.
- De medewerker zet het voertuig op uw naam en geeft u – als alles in orde is – een tenaamstellingsverslag. Dit is een schriftelijk bewijs van de transactie met de eerste 4 cijfers van de tenaamstellingscode. Dit is een code die u nodig heeft als u bijvoorbeeld uw voertuig wilt verkopen. De code bestaat totaal uit 9 cijfers. Het tweede deel met 5 cijfers ontvangt u van de RDW samen met de nieuwe kentekencard. Het is belangrijk om de tenaamstellingscode goed en apart van de kentekencard te bewaren.
- Tip: Omdat de tenaamstellingscode vaak afgedrukt wordt op een soort kassabon, is het handig de cijfers van de tenaamstellingscode goed te bewaren. Zie de afbeelding hieronder. U kunt de eerste 4 cijfers overschrijven op de brief met het tweede gedeelte van de code. U hoeft de bon dan niet te bewaren.
- U krijgt van de medewerker ook een bewijs dat het voertuig niet meer op naam van de verkoper staat. Dit bewijs heet een vrijwaringsbewijs. Het vrijwaringsbewijs geeft u aan de verkoper zodat hij kan aantonen dat hij niet meer verantwoordelijk is voor het voertuig.
- Vanaf dit moment bent u aansprakelijk voor de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een voertuig.
- De RDW stuurt u de volgende werkdag de nieuwe kentekencard en het tweede deel van de tenaamstellingscode. U ontvangt geen tenaamstellingscode als uw voertuig eigendom is van een lease- of financieringsmaatschappij. In het kentekenregister is dan bij het kenteken een zogenaamd verstrekkings voorbehoud geplaatst. Dit houdt in dat de lease- of financieringsmaatschappij altijd de tenaamstellingscode ontvangt.
- Kosten Tenaamstelling € 13.10