Als u het kenteken van een voertuig op uw naam wilt laten zetten of u wilt uw voertuig bij een RDW-keuringsstation laten keuren, dan moet u zich legitimeren. Met uw legitimatiebewijs toont u aan dat u ook werkelijk degene bent voor wie u zich uitgeeft. Dat is belangrijk om bijvoorbeeld fraude te voorkomen.

Soms moet u naast het legitimatiebewijs ook een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) van uw gemeente of een uittreksel uit het  handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK) overhandigen. In dit artikel leest u met welke documenten u zich kunt legitimeren.

Legitimatie bij overschrijven kentekenbewijs of invoer voertuig door particulier

Bij overschrijving van het kenteken van uw voertuig of bij het invoeren van een voertuig op een RDW-keuringsstation, een kentekenloket of een RDW erkend bedrijf, kunt u zich als particulier legitimeren met onderstaande geldige documenten:

 • een Nederlands rijbewijs met daarop uw geboortedatum
 • een Nederlands paspoort met daarop uw persoonsnummer (BSN)*
 • een Nederlandse identiteitskaart met daarop uw persoonsnummer (BSN)*

* Staat uw persoonsnummer niet op uw paspoort of identiteitskaart, dan moet u ook een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) meenemen. Het uittreksel is verkrijgbaar bij uw gemeente en mag niet ouder zijn dan 3 maanden.

Wilt u een voertuig op uw naam overschrijven dan moet u minimaal 18 jaar oud zijn  (16 jaar als u een brommer op uw naam wilt overschrijven).

Andere geldige legitimatiedocumenten

In plaats van met het Nederlandse rijbewijs of paspoort mag u zich bij het overschrijven van een kentekenbewijs of invoeren van een voertuig ook legitimeren met de onderstaande documenten (dit kan alleen bij RDW-keuringsstations of RDW-balies) :

 • een identiteitskaart of rijbewijs uit een EU- of EVA-land met daarop uw geboortedatum*
 • een diplomatiek paspoort*
 • een Nederlands reisdocument voor vreemdelingen*
 • een Nederlands reisdocument voor vluchtelingen*
 • een dienstpaspoort*
 • een buitenlands paspoort*

* Naast het legitimatiebewijs moet u ook een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) overhandigen met daarop het BSN. Het uittreksel is verkrijgbaar bij uw gemeente en mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Bij een diplomatiek paspoort mag het ook een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn. 

Andere dan op deze pagina genoemde legitimatiebewijzen ( bijvoorbeeld een verblijfsdocument of verblijfstitel) zijn niet geldig voor het op naam zetten van een voertuig.

Legitimatie bij overschrijven kentekenbewijs of invoer voertuig door rechtspersoon

Moet het voertuig op naam van een rechtspersoon (bedrijf) komen te staan, dan kan de tekenbevoegde van het bedrijf zich legitimeren bij u of bij het kentekenloket met één van de onderstaande geldige documenten:

 • een Nederlands rijbewijs met daarop uw geboortedatum
 • een Nederlands paspoort met daarop uw persoonsnummer (BSN)*
 • een Nederlandse identiteitskaart met daarop uw persoonsnummer (BSN)*

* Staat uw persoonsnummer niet op uw paspoort of identiteitskaart, dan moet u ook een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) meenemen met daarop het BSN. Dit uittreksel is verkrijgbaar bij uw gemeente en mag niet ouder zijn dan 3 maanden.

Voor buitenlandse documenten geldt dat overschrijven alleen bij een RDW-keuringsstation of RDW-balie kan plaatsvinden. Hiervoor zijn onderstaande documenten geldig:

 • een identiteitskaart uit een EU- of EVA-land*
 • een diplomatiek paspoort *
 • een Nederlands reisdocument voor vreemdelingen*
 • een Nederlands reisdocument voor vluchtelingen * 
 • een dienstpaspoort*
 • een buitenlands paspoort *

* Staat u ook ingeschreven in een Nederlandse gemeente, dan moet u ook een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) meenemen. Dit uittreksel is verkrijgbaar bij uw gemeente en mag niet ouder zijn dan 3 maanden.

Daarnaast moet hij een (kopie) actueel uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel (met daarop de naam van de tekenbevoegde) overhandigen. Het uittreksel mag niet ouder zijn dan 1 jaar en mag géén internetafschrift zijn. Op het uittreksel moet de naam van de tekenbevoegde staan. Bij het te gebruiken legitimatiebewijs van de tekenbevoegde en/of diens gemachtigde, is een afschrift uit de BRP niet nodig.

Een medewerker van een RDW-erkend bedrijf moet naast de genoemde legitimatiemiddelen ook een geldige bedrijfsvoorraadpas tonen.

Eenmanszaken, maatschappen en rederijen kunnen een kentekenbewijs alleen op naam van een particuliere eigenaar zetten. U moet zich in dit geval als particulier legitimeren.

Inschrijven Nieuwsbrief

Registreert u zich aub eerst op de site voordat u zich kunt inschrijven voor de lijst.
Nog geen account? Registreer

Joomla Extensions powered by Joobi

“Onderhoud

Openingstijden Autodrome Grassère :

Wij zijn gesloten
Autodrome Grassere Autobedrijf verkoop en reparatie van auto's https://www.google.nl/maps/place/Autodrome+Grassere/@50.8175389,5.978607,712m/data=!3m1!1e3!4m12!1m6!3m5!1s0x47c097aa9d9b93c5:0xb0191e7cf2e48bba!2sAutodrome+Grassere!8m2!3d50.8175355!4d5.9807957!3m4!1s0x47c097aa9d9b93c5:0xb0191e7cf2e48bba!8m2!3d50.8175355!4d5.9807957
Baneheiderweg 49 6351JP Bocholtz Limburg Nederland
+31455441835 info@grassere.nl images/stories/PICS/Autodromelogo/grassere-80-jaar.png
donderdag
22-04-2021
07:30 - 18:00
vrijdag
23-04-2021
07:30 - 18:00
zaterdag
24-04-2021
08:30 - 16:00
zondag
25-04-2021
GESLOTEN
maandag
26-04-2021
07:30 - 18:00
dinsdag
27-04-2021
GESLOTEN
woensdag
28-04-2021
07:30 - 18:00
 logo liggend hetautoservice    BOVAGlogo
Copyright (c) Autodrome Grassère 2020. All rights reserved.

Disclaimer : Ondanks de zorg die door ons aan de correcte invoer van de gegevens van de aangeboden occasions en de gegevens van nieuwe auto's, merken, types, nieuws etc. besteed wordt, kunnen wij niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk gehouden worden voor eventuele fouten, omissies, onvolkomenheden in de gegevens. Bezoekers en/of gebruikers van onze site kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de door ons aangeboden informatie en prijzen, of de gevolgen van eventuele via de informatie ontstane transacties. Wij zijn een PCA dealer en maken geen deel uit van het officiële Peugeot netwerk.