Plan Uw afspraak :

AutoBandenAirco serviceAPK keuringonderhoud auto

Wat u moet weten over airconditioning! 

Bij Airconditioning denk je vooral met een warme zomer, het weer dus dat ons land meestal niet heeft…. Daarom denken nog steeds een aantal Nederlanders dat zo’n installatie in hun auto geen of slechts weinig nut heeft…
Het is juist ons vochtige klimaat, dat de airconditioning, ook in Nederland, tot een zeer nuttig accessoire maakt. 
Een airconditioning koelt namelijk niet alleen, maar U haalt ook vocht uit de lucht !
Die twee eigenschappen geven in de zomer een aangename en koele luchtstroom in de auto.
 
Mede doordat de condensor in het dashboard altijd nat is van het vocht dat aan de lucht wordt onttrokken, blijven ook micro-organismen en stof aan de condensor kleven en een airco is daardoor ook een uitstekende hooikoortsbestrijder.
 
In de natte herfst- en wintermaanden wordt de airco samen met de verwarming gebruikt en is het voordeel van de droge lucht wel duidelijk; de ruiten beslaan niet, wat een belangrijk veiligheidsaspect vormt. Een goed klimaat in de auto is ook om een andere reden belangrijk, namelijk voor de alertheid van de bestuurder! Bestuurder en passagiers worden minder snel vermoeid als in de auto de juiste temperatuur en vochtigheidsgraag heerst.
 
Ook een airco installatie heeft echter ook specifiek onderhoud nodig (testen van het koelend vermogen en check op lekkage van koelmiddel) en dient regelmatig gereinigd te worden, omdat de condensor in de auto door de genoemde vochtaanslag veel stof en kleine organismen tegenhoud en dit minder fris kan gaan ruiken. Met een speciaal bacteriedodend middel maken wij de condensor schoon en alles ruikt weer fris.

 

Hier kunt u een afspraak maken voor Uw airco Button-afspraakmaken

 

Tip: gebruik ook in de winter uw airco installatie en probeer steeds enkele minuten voor aankomst op uw bestemming de airco uit te zetten. Is dit te moeilijk, laat dan de airco altijd aan staan, dit is beter voor het systeem dan enkele maanden uitgeschakeld te zijn!

 

Last van hooikoorts?

Laat uw interieurfilter controleren! Juist voor automobilisten die last hebben van hooikoorts is een goed werkend interieurfilter van belang, zeker met de zomer voor de deur. Het filtert namelijk o.a. de pollen uit de lucht die zorgen voor een allergische reactie.

Hieronder enkele tips die u zelf kunt toepassen om uw airco in goede conditie te houden en zo energiezuinig mogelijk te gebruiken. 

 • Parkeer uw auto zomers indien mogelijk in de schaduw. 
 • Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst de deuren open, of rijd even kort met de ramen open. Hierdoor wordt de ‘grootste’ warmte snel uit de auto afgevoerd en uw airco niet onnodig zwaar belast. 
 • Zet de airco minimaal eens per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en zorgt ervoor dat uw airco optimaal blijft werken. 
 • Stel de temperatuur maximaal 5 graden onder de buitentemperatuur in, het temperatuurverschil tussen binnen en buiten wordt anders te groot. 
 • Schakel de airco 5 minuten voor aankomst uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dus onaangename geuren. 
 • Laat uw airco 1 keer per jaar gratis controleren. 
 • Vraag hier de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op van Uw interieurfilter

Autodrome Grassère reinigt uw airco met Forté!

Gemiddeld zitten we bijna een half uur per dag in de auto. Een schoon en fris klimaat in de auto is daarom uiterst belangrijk! Om dit te garanderen adviseren wij om jaarlijks uw airco te laten reinigen. Hiervoor gebruiken wij de professionele aircoreiniger van Forté. Dit product reinigt het hele aircosysteem en zorgt tevens voor een frisse geur.

Waarom reinigen?

De voordelen van een airco zijn niet meer weg te denken: in de zomer blijft het hoofd lekker koel en in de winter voorkomt de airco dat ramen beslagen raken. Uit onderzoek blijkt bovendien dat een ‘koele’ automobilist zich beter kan concentreren en een hoger reactievermogen heeft. De vochtige omgeving in een aircosysteem kan een bron zijn voor bacteriën, gisten en schimmels. Dit veroorzaakt vaak een muffe geur en een verhoogde kans op allergische reacties. Juist door schimmelsporen kunnen inzittenden last krijgen van verkoudheid, keelpijn, geïrriteerde luchtwegen en tranende ogen. Door de airco jaarlijks te laten reinigen met Forté Air Conditioner Treatment wordt voor een fris en gezond klimaat gezorgd, waarbij inzittenden zich op hun gemak voelen en de chauffeur helder en alert blijft.

De voordelen van een aircoreiniging met Forté:

 • Frisse, gezonde lucht, vrij van bacteriën, gisten én schimmels
 • Een schone airco voorkomt allergische reacties
 • Ramen vrij van condens in de koudere periodes
 • Aangenaam klimaat: comfortabel en koel

Maak hier een afspraak voor Uw Airco reiniging à € 39,95

    

Uw PCA dealer: “Your car, our care” 

 

Inschrijven Nieuwsbrief

Registreert u zich aub eerst op de site voordat u zich kunt inschrijven voor de lijst.
Nog geen account? Registreer

Joomla Extensions powered by Joobi

Openingstijden Autodrome Grassère :

feestdagen 2019

Momenteel zijn wij Gesloten

maandag
09-12-2019
07:30 - 18:00
Werkplaats open tot 17:00
dinsdag
10-12-2019
07:30 - 18:00
Werkplaats open tot 17:00
woensdag
11-12-2019
07:30 - 18:00
Werkplaats open tot 17:00
donderdag
12-12-2019
07:30 - 18:00
Werkplaats open tot 17:00
vrijdag
13-12-2019
07:30 - 18:00
Werkplaats open tot 16:00
zaterdag
14-12-2019
09:00 - 16:00
Werkplaats open tot 12:00
zondag
15-12-2019
GESLOTEN
 logo liggend hetautoservice    BOVAGlogo
Copyright (c) Autodrome Grassère 2019. All rights reserved.

Disclaimer : Ondanks de zorg die door ons aan de correcte invoer van de gegevens van de aangeboden occasions en de gegevens van nieuwe auto's, merken, types, nieuws etc. besteed wordt, kunnen wij niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk gehouden worden voor eventuele fouten, omissies, onvolkomenheden in de gegevens. Bezoekers en/of gebruikers van onze site kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de door ons aangeboden informatie en prijzen, of de gevolgen van eventuele via de informatie ontstane transacties. Wij zijn een PCA dealer en maken geen deel uit van het officiële Peugeot netwerk.

8.9