Plan Uw afspraak :

AutoBandenAirco serviceAPK keuringonderhoud auto

Airco virus Vrijvirusvrij

 

Wynn’s Airco-Clean© is effectief tegen virussen

 
Wynn’s Airco-Clean© biocide is sinds meerdere jaren een gevestigd product voor het reinigen en desinfecteren van het aircosysteem.
Met behulp van de Aircomatic© III ultrazone cel wordt het product fijn verneveld (<5 micron) waardoor een direct contact met alle componenten van het aircosysteem wordt gegarandeerd - inclusief de verdamper en de pollenfilter.
De Airco-Clean© behandeling reinigt en desinfecteert het aircosysteem en verwijdert op een zeer efficiënte manier virussen, bacteriën, ziektekiemen, pollen, schimmels, algen en andere micro-organismen.
 

Hoe kunnen virussen in de passagiersruimte terecht komen?

De pollenfilter, de verdamper en de verluchtingsgaten zijn de ideale plaatsen waarin micro-organismen zich kunnen vermenigvuldigen (lage temperaturen en donkere omgeving).
Bestuurders merken de aanwezigheid van micro-organismen meestal pas op wanneer een onaangename geur uit de verluchtingsgaten komt na het inschakelen van de airconditioning.

Bescherm uzelf tegen Covid-19

Door het aircosysteem te reinigen en te desinfecteren met Airco-Clean©, kunt u zich beschermen tegen de verspreiding van virussen in het voertuig.
Virussen kunnen de passagiersruimte binnendringen via de verluchtingsgaten.
Na de koude wintermaanden komt nu de lente met warmere temperaturen.
Vanaf deze periode gebruiken automobilisten vaker hun airco.
Daarom moet het aircosysteem op dit moment worden gereinigd.

Welke andere voordelen brengt een desinfectie met zich mee?

• Vermindert slechte geuren komende uit het aircosysteem door het verwijderen van kiemen (bacteriën en schimmels).
• De reiniging helpt om infecties en allergische reacties te voorkomen.
• Uitstekende ontsmettingsbehandeling om toekomstige infecties te voorkomen.

Waar worden Aircomatic-behandelingen met Airco-Clean© aangeboden?

Autodrome Grassere in Bocholtz is in het bezit van een Aircomatic toestel en kan de behandeling uitvoeren.
Een behandeling duurt slechts 30 minuten.
Dit komt door de speciale vernevelingstechnologie die ervoor zorgt dat er geen voertuigonderdelen dienen te worden verwijderd.
De bestuurder kan na de behandeling onmiddellijk weer verder rijden.

Prijs van de behandeling is € 89,-

Maak Uw afspraak via ons online systeem of bel 045-5441835

Button2016 012

Airco-systeem van Uw auto onderhouden?

wij bieden verschillende pakketen aan :

- Airconditioning controle € 19,95
- Airconditioning Reiniging , Anti-Geur behandeling & Virus Vrij Ozon behandeling € 89,-  INFO  -> NU VOOR € 59,-
- Airconditioning controle & vullen inclusief lek-detektie vloeistof R134A  Gas ( excl. interieurfilter )  € 119.95 -> NU VOOR €  49,-
- Airconditioning controle & vullen inclusief lek-detektie vloeistof R1234YF Gas ( excl. interieurfilter )  € 169.95 -> NU VOOR € 99,-
- Airconditioning controle & vullen inclusief lek-detektie vloeistof & Anti-Geur behandeling & Virus Vrij Ozon behandeling R134A Gas ( excl. interieurfilter ) € 199,95 -> NU VOOR € 99,-
- Airconditioning controle & vullen inclusief lek-detektie vloeistof & Anti-Geur behandeling & Virus Vrij Ozon behandeling R1234YF Gas ( excl. interieurfilter ) € 229,95 -> NUVOOR € 149,-
 
 
Alle genoemde prijzen zijn incl. 21 % btw en arbeidsloon, doch exclusief het verhelpen van eventuele defecten.
Aangezien elk type auto een ander interieurfilter heeft kunnen wij U de prijs voor het specifieke filter van Uw auto in een offerte mededelen.

Hier kunt u een afspraak maken voor Uw airco Button-afspraakmaken

Auto airconditioning in elk seizoen

airco peugeot 3008In ons zeeklimaat zit veel vocht in de lucht. Een auto airconditioner koelt, maar haalt ook vocht uit de lucht. Die twee eigenschappen geven in de zomer een aangename koele luchtstroom in de auto.

De auto airco houdt de lucht ook vrij van stof en micro-organismen. Zo is het ook een goed middel tegen hooikoorts. In de natte herfst- en wintermaanden is het voordeel van de droge lucht natuurlijk ook duidelijk; de ruiten beslaan niet, een belangrijk veiligheidsaspect. Ook wordt het sneller behaaglijk in de auto.

Opbouw en werking van het auto aircosysteem
Een airconditioning bestaat altijd uit een gesloten systeem met een pomp, verdamper, condensor, reservoir en expansieventiel. Het koudemiddel (R134A) wordt door de pomp, die door de motor wordt aangedreven, rondgepompt. Het gasvormige koudemiddel wordt door de pomp samengeperst in een condensor, zodat de druk en temperatuur stijgen. Deze condensor is een warmtewisselaar, het koudemiddel wordt hier afgekoeld, waardoor het condenseert en vloeibaar wordt.
 Dit vloeiende koudemiddel gaat naar de verdamper. Het koudemiddel gaat hier over in dampvorm. Aangezien voor dit verdampen warmte nodig is, die aan de omgeving wordt onttrokken, koelt deze verdamper aanzienlijk af en de temperatuur van de langsstromende lucht naar het interieur daalt. Het koudemiddel komt in dampvorm tenslotte weer bij de pomp terug en de cyclus begint opnieuw.

Wat u moet weten over airconditioning! 

Bij Airconditioning denk je vooral met een warme zomer, het weer dus dat ons land meestal niet heeft…. Daarom denken nog steeds een aantal Nederlanders dat zo’n installatie in hun auto geen of slechts weinig nut heeft…
Het is juist ons vochtige klimaat, dat de airconditioning, ook in Nederland, tot een zeer nuttig accessoire maakt. 
Een airconditioning koelt namelijk niet alleen, maar U haalt ook vocht uit de lucht !
Die twee eigenschappen geven in de zomer een aangename en koele luchtstroom in de auto.
 
Mede doordat de condensor in het dashboard altijd nat is van het vocht dat aan de lucht wordt onttrokken, blijven ook micro-organismen en stof aan de condensor kleven en een airco is daardoor ook een uitstekende hooikoortsbestrijder.
 
In de natte herfst- en wintermaanden wordt de airco samen met de verwarming gebruikt en is het voordeel van de droge lucht wel duidelijk; de ruiten beslaan niet, wat een belangrijk veiligheidsaspect vormt. Een goed klimaat in de auto is ook om een andere reden belangrijk, namelijk voor de alertheid van de bestuurder! Bestuurder en passagiers worden minder snel vermoeid als in de auto de juiste temperatuur en vochtigheidsgraag heerst.
 
Ook een airco installatie heeft echter ook specifiek onderhoud nodig (testen van het koelend vermogen en check op lekkage van koelmiddel) en dient regelmatig gereinigd te worden, omdat de condensor in de auto door de genoemde vochtaanslag veel stof en kleine organismen tegenhoud en dit minder fris kan gaan ruiken. Met een speciaal bacteriedodend middel maken wij de condensor schoon en alles ruikt weer fris.

 

Hier kunt u een afspraak maken voor Uw airco Button-afspraakmaken

 

Tip: gebruik ook in de winter uw airco installatie en probeer steeds enkele minuten voor aankomst op uw bestemming de airco uit te zetten. Is dit te moeilijk, laat dan de airco altijd aan staan, dit is beter voor het systeem dan enkele maanden uitgeschakeld te zijn!

 

Last van hooikoorts?

Laat uw interieurfilter controleren! Juist voor automobilisten die last hebben van hooikoorts is een goed werkend interieurfilter van belang, zeker met de zomer voor de deur. Het filtert namelijk o.a. de pollen uit de lucht die zorgen voor een allergische reactie.

Hieronder enkele tips die u zelf kunt toepassen om uw airco in goede conditie te houden en zo energiezuinig mogelijk te gebruiken. 

 • Parkeer uw auto zomers indien mogelijk in de schaduw. 
 • Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst de deuren open, of rijd even kort met de ramen open. Hierdoor wordt de ‘grootste’ warmte snel uit de auto afgevoerd en uw airco niet onnodig zwaar belast. 
 • Zet de airco minimaal eens per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en zorgt ervoor dat uw airco optimaal blijft werken. 
 • Stel de temperatuur maximaal 5 graden onder de buitentemperatuur in, het temperatuurverschil tussen binnen en buiten wordt anders te groot. 
 • Schakel de airco 5 minuten voor aankomst uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dus onaangename geuren. 
 • Laat uw airco 1 keer per jaar gratis controleren. 
 • Vraag hier de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op van Uw interieurfilter

Autodrome Grassère reinigt uw airco met Wynn's!

Gemiddeld zitten we bijna een half uur per dag in de auto. Een schoon en fris klimaat in de auto is daarom uiterst belangrijk! Om dit te garanderen adviseren wij om jaarlijks uw airco te laten reinigen. Hiervoor gebruiken wij de professionele aircoreiniger van Wynn's. Dit product reinigt het hele aircosysteem en zorgt tevens voor een frisse geur.

Waarom reinigen?

De voordelen van een airco zijn niet meer weg te denken: in de zomer blijft het hoofd lekker koel en in de winter voorkomt de airco dat ramen beslagen raken. Uit onderzoek blijkt bovendien dat een ‘koele’ automobilist zich beter kan concentreren en een hoger reactievermogen heeft. De vochtige omgeving in een aircosysteem kan een bron zijn voor bacteriën, gisten en schimmels. Dit veroorzaakt vaak een muffe geur en een verhoogde kans op allergische reacties. Juist door schimmelsporen kunnen inzittenden last krijgen van verkoudheid, keelpijn, geïrriteerde luchtwegen en tranende ogen. Door de airco jaarlijks te laten reinigen metWynn's Conditioner Treatment wordt voor een fris en gezond klimaat gezorgd, waarbij inzittenden zich op hun gemak voelen en de chauffeur helder en alert blijft.

De voordelen van een aircoreiniging met Wynn's:

 • Frisse, gezonde lucht, vrij van bacteriën, gisten én schimmels
 • Een schone airco voorkomt allergische reacties
 • Ramen vrij van condens in de koudere periodes
 • Aangenaam klimaat: comfortabel en koel

Maak hier een afspraak voor Uw Airco reiniging à € 39,95

    

Uw PCA dealer: “Your car, our care” 

 

Inschrijven Nieuwsbrief

Registreert u zich aub eerst op de site voordat u zich kunt inschrijven voor de lijst.
Nog geen account? Registreer

Joomla Extensions powered by Joobi

“Onderhoud

Openingstijden Autodrome Grassère :

Wij zijn gesloten
Autodrome Grassere Autobedrijf verkoop en reparatie van auto's https://www.google.nl/maps/place/Autodrome+Grassere/@50.8175389,5.978607,712m/data=!3m1!1e3!4m12!1m6!3m5!1s0x47c097aa9d9b93c5:0xb0191e7cf2e48bba!2sAutodrome+Grassere!8m2!3d50.8175355!4d5.9807957!3m4!1s0x47c097aa9d9b93c5:0xb0191e7cf2e48bba!8m2!3d50.8175355!4d5.9807957
Baneheiderweg 49 6351JP Bocholtz Limburg Nederland
+31455441835 info@grassere.nl images/stories/PICS/Autodromelogo/grassere-80-jaar.png
zaterdag
31-07-2021
09:00 - 12:00
zondag
01-08-2021
GESLOTEN
maandag
02-08-2021
08:00 - 18:00
dinsdag
03-08-2021
08:00 - 18:00
woensdag
04-08-2021
08:00 - 18:00
donderdag
05-08-2021
08:00 - 18:00
vrijdag
06-08-2021
08:00 - 18:00
 logo liggend hetautoservice    BOVAGlogo
Copyright (c) Autodrome Grassère 2021/22. All rights reserved.

Disclaimer : Ondanks de zorg die door ons aan de correcte invoer van de gegevens van de aangeboden occasions en de gegevens van nieuwe auto's, merken, types, nieuws etc. besteed wordt, kunnen wij niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk gehouden worden voor eventuele fouten, omissies, onvolkomenheden in de gegevens. Bezoekers en/of gebruikers van onze site kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de door ons aangeboden informatie en prijzen, of de gevolgen van eventuele via de informatie ontstane transacties. Wij zijn een PCA dealer en maken geen deel uit van het officiële Peugeot netwerk.